De overstap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs is groot en daarom helpen we jou om je zo snel mogelijk op het Pascal College thuis te voelen. We zijn de kleinste havo/vwo-school in de omgeving en dat merk je: iedereen kent elkaar. Om goed te kunnen presteren, is het belangrijk dat je je veilig en thuis voelt. Daarom starten we met een introductieweek. Hierna ken je de school, je mentor en je medeleerlingen en weet je wat er van je verwacht wordt. Je volgt ook studiedagen waarin je leert hoe je meer grip krijgt op je schoolwerk.

Bij een havo- of havo/atheneum-advies kom je in de havo/vwo-brugklas. Wanneer je heel gemotiveerd bent, geef je je op voor de internationale havo/vwo-brugklas.

Bij een atheneum- of gymnasiumadvies kom je direct in die stroom terecht en kun je ook kiezen voor tweetalig onderwijs. Iedereen kan daaraan meedoen, omdat voorkennis van het Engels niet nodig is.

In de onderbouw kies je een deel van het lesprogramma op basis van je interesses: extra talen, sport, kunst en science. In de bovenbouw bieden we ondernemen, sport en internationaal erkende (taal)diploma’s, zoals Cambridge, Delf en Goethe.

Dit is waar wij voor staan
Fijne sfeer en aandacht
Tweetalig onderwijs Engels
Internationale stroom
Hoge slagingspercentages

De extra’s die wij je bieden
Officieel Tweetalig Onderwijs-Engels, internationaal stroom, Elos-school, internationaal erkende taalcertificaten (Cambridge Engels, Delf Frans en Goethe Duits), Vecon Business School (havo), extra vakken zoals Spaans-junior en Bewegen, Sport & Maatschappij (BSM), keuzemodules (zoals koken, bootcamp, muziek, schilderen en graffiti), schoolconcert en toneelgroep, nieuw eigen sportveld (2018), veel (buitenschoolse) activiteiten, reizen en uitwisselingen naar het buitenland.

Wil je meer weten? Kijk dan op www.pascalcollege.nl.