De overstap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs is groot, maar wij zorgen dat jij je snel thuis voelt op het Blaise Pascal College. Wij zijn de kleinste havo/vwo-school in de omgeving en dat merk je: iedereen kent elkaar. We starten met een introductieweek. Samen met je mentor en leerlingen uit de bovenbouw leer je elkaar en de school kennen. Je ontdekt hoe je schoolwerk aanpakt en volgt studiedagen.

Op het vwo kun je kiezen voor tweetalig onderwijs (TTO). Je krijgt dan veel lessen in het Engels. Studies op de hogeschool en universiteit zijn vaak in het Engels, dus TTO komt dan goed van pas! Je hoeft nu nog niet goed te zijn in Engels; je leert het vanzelf bij ons.

Wij zijn een Global Citizen School en dus verleg je bij ons je grenzen. In de eerste klas ga je op excursie naar Londen. Ook werk je dan al samen met leerlingen uit Brussel en leer je, samen met leerlingen uit het buitenland, onderzoek doen. Op het vwo volg je altijd het programma internationaal en op de havo kun je voor deze stroom kiezen.

Je kiest een deel van je lesprogramma op basis van je eigen interesses: extra talen, sport, kunst of science. In de bovenbouw kun je je specialiseren in ondernemen of sport. Je kunt ook internationaal erkende (taal)diploma’s halen, zoals Cambridge, Delf en Goethe. Kortom, bij ons kan heel veel!

Dit is waar wij voor staan
Fijne sfeer en aandacht
Tweetalig onderwijs Engels
Internationale stroom
Hoge slagingspercentages

De extra’s die wij je bieden
Officieel Tweetalig Onderwijs-Engels, internationaal stroom, Global Citizen School, Vecon Business School (havo), lessen in ICT, extra vakken zoals Bewegen, Sport & Maatschappij (BSM), keuzemodules (zoals koken, bootcamp, muziek, schilderen en graffiti), schoolconcert en toneelgroep, een nieuw eigen sportveld, veel (buitenschoolse) activiteiten, reizen en uitwisselingen naar het buitenland.

Wil je meer weten? Kijk dan op www.pascalcollege.nl of stel je vraag aan Roeland Dijkema (afdelingsleider van de brugklassen), via r.dijkema@pascalcollege.org.