Kies je voor het Zaanlands Lyceum, dan kies je voor sfeer en goed onderwijs op een groene plek in de stad. Bij ons voelt iedereen zich thuis, we leren van en met elkaar. Leerlingen uit verschillende klassen doen veel samen. Zo ontmoet je nieuwe vrienden en raak je snel gewend op school. Met het advies havo of havo/vwo start je in een brugklas. Daar kijken we welke richting het beste bij jou past; havo, atheneum of gymnasium. Heb je een vwo-advies? Dan start je in 1 atheneum of 1 gymnasium. Op het gymnasium leer je de taal van de oude Grieken en Romeinen. Ook maak je kennis met hun veroveringen en de verhalen over goden en helden.

Je kunt pas goed leren als je weet wat er van je verwacht wordt. Daarom hebben we duidelijke regels die zorgen voor rust en veiligheid. Dat geeft jou alle ruimte om een leuke schooltijd te hebben. Als je erg goed bent in een vak, mag je sneller doorwerken, andere onderwerpen onderzoeken of het vak in een hogere klas volgen. Samen leren en presteren in een overzichtelijk gebouw met veel licht, dát is het Zaanlands Lyceum.

Dit is waar wij voor staan
Leren
Verbinden
Excelleren

De extra’s die wij je bieden
Het vak Physics in de stroom ‘bètaplus’, Fastlane English, TOM (Traject Op Maat), tutor vakhulp, juniormentoren, huiswerkklas, keuzevakken tijdens de Lyceumuren, Trajectgroep voor zorgleerlingen, uitgebreid buitensportveld, debatclub, musicalgroep, toneelgroep, begeleiding hoogbegaafden en 10-jarigen, vele excursies en schoolreizen, Begaafdheidsprofielschool, Excellente school, Bètapartnerschool, Olympiadeschool en Topsportvriendelijke school.

Wil je meer weten? Kijk dan op www.zaanlands.nl.