Zou je best naar het vmbo kunnen, maar vind je bijvoorbeeld lezen of rekenen erg moeilijk? Heb je daarnaast misschien faalangst of vind je het lastig met andere leerlingen om te gaan? In dat geval ben je van harte welkom op Saenstroom opdc. Wij zijn het enige orthopedagogisch didactisch centrum in Zaanstad en hebben 145 enthousiaste leerlingen. Wanneer je op de basisschool een grote leerachterstand hebt opgelopen, kun je terecht in onze 1-jarige schakelklas. Ook bieden we de 2-jarige vmbo-onderbouw; hier krijg je hulp bij het inhalen van je leerachterstand, maar ook bij andere problemen zoals faalangst.

Je komt bij ons in een vaste groep met maximaal 15 leerlingen en een eigen leslokaal. Ook heb je een vaste mentor; van hem of haar krijg je de meeste lessen. Je mentor kent je dus heel goed en weet precies wat je nodig hebt. Omdat we een kleine school zijn, kent iedereen elkaar. Bij ons leer je veel én helpen we je om zelfstandig te worden, je beter te concentreren en stevig in je schoenen te staan. Zo ben je helemaal klaar voor je overstap naar het vmbo.

Dit is waar wij voor staan
Veiligheid
Aandacht
Leerlingen verder helpen

De extra’s die wij je bieden
Onder andere intensieve begeleiding als je dat nodig hebt, een cursus paardrijden, veel verschillende buitenschoolse activiteiten, specialisten waaronder een schoolpsycholoog en een orthopedagoog en veel aandacht voor dyslexie en sociale vaardigheden.

Wil je meer weten? Kijk dan op www.saenstroom.nl.