Leren, ontdekken, doen!

Kom op Pascal Zuid ontdekken waar je goed in bent! Op onze school met 600 leerlingen kent iedereen elkaar en dat zorgt voor een prettige sfeer. Door te leren, te ontdekken en te doen, krijg je zicht op je talent. Bij ons leer je niet alleen binnen de school, maar zeker ook daarbuiten.

Je doet mee aan excursies, activiteiten, theater- en museumbezoeken. Heb je interesse in kunst, sport, zorg of techniek? Dan is Pascal Zuid de juiste keuze. Wij bieden een havo-kansklas in leerjaar 1. Hier krijg je les op havoniveau en volg je lessen op Pascal Zuid en op het Blaise Pascal College (havo/vwo). Vanuit de havo-kansklas en onze mavo (TL) kan je doorstromen naar havo. Volg je bij ons de beroepsgerichte leerwegen (basis en kader) dan bieden wij je ook leerzame praktijklessen. Wij hebben een prachtige sporthal, twee keukens in school en een restaurant. Wij helpen je bij het zoeken naar een stageplek in leerjaar 3 en bij het maken van een goed portfolio voor het vervolgonderwijs. Pascal Zuid heeft zeer goede examenresultaten en is een school waar je met plezier naartoe gaat.

Dit is waar wij voor staan
Betrokkenheid
Talentontwikkeling
Goede sfeer en veiligheid in school
Uitdagend onderwijs

De extra’s die wij je bieden
Veel keuze in het vmbo-programma Allround (D&P) bijvoorbeeld Robotica, zorg en welzijn, horeca, sport, ict, media en ondernemen. Er is dus volop keus waardoor je je goed kunt oriënteren en je talenten kunt ontwikkelen. We bieden veel activiteiten rondom lezen; we hebben zelfs een Bieb op school! Is Pascal Zuid jouw eerste keuze, dan heb je bij een vmbo-t/havo-advies de garantie op plaatsing in de havo-kansklas met mogelijkheid tot opstroom naar havo 2. Wij zijn een topsportvriendelijke school, bieden taal- en rekenondersteuning en een breed aanbod kunstvakken. Voor leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben is er een trajectgroep. In de vaste keuzewerktijd uren is er voor alle leerlingen de mogelijkheid voor extra hulp of vrije keuze in de activiteiten die jou aanspreken.

Het profiel dat je bij ons kunt kiezen
Dienstverlening en Producten

Wil je meer weten? Kijk dan op www.pascalzuid.nl.