Samen leren

Wil je op school niet alleen leren, maar ook werken aan je talenten en interesses? En vind je een mooie, prettige leeromgeving waarin docenten aandacht hebben voor elke leerling belangrijk? Kom dan naar onze school: het Zuiderzee College. Alle docenten en medewerkers staan klaar om jou goed onderwijs te geven! Op onze school is veel te kiezen; bij de TL in examenvakken en bij de basis- en kaderopleidingen in de keuzevakken. Daarnaast hebben we voor alle leerjaren Zuiderzee Keuze Uren en Zuiderzee Talent Uren. Tijdens deze uren kies je zelf waar je aan gaat werken. Dit kan creatief, muzikaal, sportief en verdiepend op de inhoud zijn. Leren doe je niet alleen binnen ons mooie schoolgebouw. Tijdens de Doedagen ga je onder andere naar bedrijven, het theater, musea en nog veel meer!

Op school word je begeleid door vakkundige mentoren, een loopbaancoach en medeleerlingen. Zij ondersteunen je op weg naar je diploma, je vervolgopleiding en je droombaan.

Volg je bij ons de beroepsgerichte leerweg? Dan bieden wij je, naast de profielen Economie en Ondernemen en Zorg en Welzijn, als enige middelbare school in de Zaanstreek het profiel Media, Vormgeving en ICT.

Dit is waar wij voor staan
Ruimte voor jouw ontwikkeling
Iedereen werkt samen
Betekenisvol onderwijs

De extra’s die wij je bieden
Bijles voor alle leerlingen, huiswerkbegeleiding, tekenen als examenvak, keuzevakken zoals Robotica, vliegen met drones, schaaklessen, koken en gamedesign, Zuiderzee Request, moderne gymvoorziening met klimmuur, buitenlandse schoolreizen, landelijk vignet Gezonde School, TL-plusklas voor leerlingen met een TL/havo-advies en de trajectgroep.

De profielen die je bij ons kunt kiezen
Economie en Ondernemen
Media, Vormgeving en ICT
Zorg en Welzijn

Wil je meer weten? Kijk dan op www.zuiderzee-college.nl.