St. Michaël College

Het St. Michaël College is een unieke school op een unieke plek. We zorgen voor een fijne, veilige schoolsfeer en hebben een enthousiast docententeam. Bij ons kan je je talenten ontdekken en ontwikkelen. We bieden verschillende keuzes aan in en rondom de lessen en we staan bekend om de vele buitenschoolse activiteiten. Vind je het leuk om daarover mee te denken? Graag! Want de meeste van onze activiteiten worden namelijk voor en door de leerlingen georganiseerd. De lessen die je bij ons krijgt, zijn actief en uitdagend. In klas 1 krijg je een extra mentoruur om je te ondersteunen bij de overstap naar het SMC. In de les werk je met boeken en je eigen laptop. Heb je bij een bepaald vak ondersteuning nodig? Dat kan op verschillende manieren, zoals een huiswerkklas of ondersteuningsuren. Met een havo/vwo-advies start je bij ons in een havo/vwo-brugklas. Aan het eind van het eerste jaar wordt dan duidelijk of je havo of vwo gaat doen. Met een vwo-advies start je direct in een vwo-klas. We helpen je vanaf het begin goed op weg d.m.v. het aanleren van studievaardigheden.

Op havo en vwo kan je eind klas 1 kiezen voor het Technasium.
Je werkt dan, naast de gewone vakken, samen in leuke en leerzame projecten. Ben je een vwo-leerling en wil je meer? Dan is er de vwoXtra-klas. Hier krijg je de uitdaging die je nodig hebt en een aantal bijzondere vakken, zoals Cambridge Engels, Delf-Frans, Art&Design en TNO (Techniek, Natuur, Ontwerpen).

De extra’s die wij je bieden

Veel commissies waarin je allerlei activiteiten kunt organiseren, Excellente school havo én vwo, Bètapartner, Universum-, Jetnet- en Olympiadeschool, Fastlane English, begeleiding toptalenten, BSM, Cambridge Engels, Delf Frans, Dele Spaans, Goethe Duits, Model European Parliament, debatteren, levensbeschouwelijke vorming, vakhulp, tutorhulp, huiswerkklas, extra hulp taal en rekenen, studievaardigheden, keuzevak in klas 2, excursies, werkweken en buitenlandse reizen, musical, KiKid Jongerentheater, Sporten na schooltijd en Erasmus plus (uitwisselingen met scholen in Europa).

Wil je meer weten over het St. Michaël College? Kijk op www.stmichaelcollege.nl.

Dit is waar wij voor staan:

• Jezelf ontwikkelen
• Leren en groeien
• Jezelf mogen zijn
• Uitdagend onderwijs
• Zorg voor elkaar

Adres

St. Michaël College
Leeghwaterweg 7
1509 BS Zaandam

Infoavond en Open Huis

Infoavond
Di. 28-11-2023 – 19.30-21.00 uur
Do. 14-12-2023 – 19.30-21.00 uur

Open Huis
Di. 06-02-2024 – 15.00-20.30 uur

Het SMC, oog voor de wereld, oog voor talent!

Contact

info@stmichaelcollege.nl
075-6127474

Open Lesmiddag

Wo. 10-01-2024 – 13.30-15.30 uur
Wo. 24-01-2024 – 13.30-15.30 uur