St. Michaël College

Het St. Michaël College is een unieke school op een unieke plek. We zorgen voor een fijne, veilige schoolsfeer. Bij ons kun je je talenten ontdekken en ontwikkelen. We bieden verschillende keuzes aan in en rondom de lessen en we staan bekend om de vele buitenschoolse activiteiten. Vind je het leuk om daarover mee te denken? Graag! Want de meeste van onze activiteiten worden namelijk voor en door de leerlingen georganiseerd. De lessen die je bij ons krijgt, zijn actief en uitdagend. We maken veel gebruik van digitale leermiddelen, zoals computers en laptops. Heb je bij een bepaald vak ondersteuning nodig? Dat kan altijd en op verschillende manieren. Met een havo/vwo-advies start je bij ons in een brugklas. Aan het eind van het eerste jaar wordt dan duidelijk of je havo of vwo gaat doen. Met een vwo-advies start je direct in een vwo-klas.

Op havo en vwo kun je kiezen voor het Technasium.
Je werkt dan, naast de gewone vakken, samen in leuke en leerzame projecten. Ben je een vwo-leerling en wil je meer? Dan is er de vwoXtra-klas. Hier krijg je de uitdaging die je nodig hebt en een aantal bijzondere vakken.

De extra’s die wij je bieden

Veel commissies waarin je allerlei activiteiten kunt organiseren, Excellente school havo én vwo, Bètapartner, Universum-, Jetnet- en Olympiadeschool, Fastlane English, toptalentvriendelijk, Cambridge Engels, Delf Frans, Dele Spaans, Goethe Duits, Model European Parliament, debatteren, levensbeschouwelijke vorming, vakhulp, tutorhulp, huiswerkklas, extra hulp taal en rekenen, keuzemodule in klas 2, excursies, werkweken en buitenlandse reizen, KiKid Jongerentheater, Sporten buiten schooltijd en Erasmus (uitwisselingen met scholen in Europa).

Wil je meer weten over het St. Michaël College? Kijk op www.stmichaelcollege.nl.

Live online Open Huis

Het Open Huis is helaas dit jaar geannuleerd in verband met COVID-19. In plaats daarvan is er een live online Open Huis. Klik op deze link voor meer informatie!

Dit is waar wij voor staan:

• Jezelf ontwikkelen
• Leren en groeien
• Uitdagend onderwijs

Adres

St. Michaël College
Leeghwaterweg 7
1509 BS Zaandam

Open huis en lesmiddagen

Helaas zijn alle fysieke momenten van het open huis en de lesmiddagen in de Zaanstreek geannuleerd. Scholen organiseren mogelijk wel online evenementen. Kijk op de website van de VO-school zelf voor meer informatie.

Het SMC, omdat je méér wilt

Contact

info@stmichaelcollege.nl
075-6127474