Altra College

Altra College Zaanstreek biedt speciaal onderwijs. Hier krijgen kinderen en jongeren een nieuwe kans. Onze leerlingen hebben verschillende achtergronden en verschillende mogelijkheden, maar hebben één ding gemeen: ze hebben meer aandacht en begeleiding nodig dan het regulier onderwijs op dit moment kan bieden. Altra College Zaanstreek biedt een opleidingsroute die zich kenmerkt door leren en oriënteren in de praktijk. Onze school heeft een nauwe samenwerking met het mbo en werkgevers. Hierdoor stimuleert onze school praktisch talent, stromen vso-leerlingen kansrijk door naar de arbeidsmarkt en worden werkgevers voorzien van goed opgeleide en gemotiveerde vakmensen. De verschillende routes moeten perspectief bieden op betaald werk, de vraag van de arbeidsmarkt is leidend. Onze school is een opleiding voor jongeren die graag met hun handen werken. Een opleiding waarbij je vooral zelf actief bezig bent. Al vanaf het tweede leerjaar ga je op bezoek bij bedrijven en loop je intern stage. In de derde klas ontdek je tijdens stages waar je talenten liggen en welke beroepsrichtingen passend zijn. In de vierde klas kies je voor een richting die bij je past en die een goede kans op werk biedt. Je loopt stage en in die richting leer je voor een mbo- diploma, of je wordt door middel van een jobcoach geholpen naar een passende baan.

Daarnaast zijn we in ontwikkeling op het gebied van het aanbieden van een volwaardig vmbo- diploma. Hiervoor is een bovenbouw klas 3 en 4 nodig. We zijn aan het onderzoeken en uitproberen hoe we dit in samenwerking met onze schoolpartners in de regio kunnen uitvoeren. We hopen schooljaar 2021-2022 dit gerealiseerd te hebben.

De extra’s die wij je bieden

Een kleine school, waar iedereen alle leerlingen kent. De klassen in de onderbouw bestaan uit maximaal 10 leerlingen en in de bovenbouw maximaal 15. Wij willen het beste uit onze leerlingen halen. Dus doen we op alle gebieden wat nodig is om hen voor te bereiden op een volgende stap, of dat nou vervolg onderwijs is of arbeid. En uiteraard op een plek in de maatschappij. We kijken samen met de leerling: waar willen we naartoe en wat hebben we daarvoor nodig?

Wil je meer weten? Kijk op www.altrahorizononderwijs.nl.

Dit is waar wij voor staan:

• Veiligheid
• Vertrouwen
• Plezier

Adres

Altra College
Jupiterstraat 143
1562 WP Krommenie

Open huis en lesmiddagen

Helaas zijn alle fysieke momenten van het open huis en de lesmiddagen in de Zaanstreek geannuleerd. Scholen organiseren mogelijk wel online evenementen. Kijk op de website van de VO-school zelf voor meer informatie.

Contact

ac.zaanstreek@altra.nl
075 670 62 61