Altra College Zaanstreek

Wij zijn een kleine, middelbare school in Krommenie. Bij ons kan je een diploma halen voor vmbo basis, kader en theoretische leerweg (tl) en mbo1. Ook kan je bij ons kiezen voor een arbeidsmarktgericht traject en hiervoor certificaten of je diploma halen. Lessen op school zijn voor ons net zo belangrijk als leren in de praktijk. Daarom ga je op onze school, afhankelijk van je leerroute, al vanaf leerjaar 1 op groepsstage. In de jaren daarna loop je stage in verschillende sectoren, zodat je kunt ontdekken waar jouw talenten liggen. Met een diploma op zak ondersteunen we jou bij het maken van je studie- of loopbaankeuze. De meeste leerlingen gaan naar een reguliere mbo-school of aan het werk.

De extra’s die wij je bieden

Alle leerlingen op onze school hebben een verhaal. Op onze school doet dat verhaal ertoe en houden we er rekening mee. In onze klassen zitten maximaal 15 leerlingen en iedereen kent elkaar. We bieden je veel individuele begeleiding en onze docenten zijn er voor jou. We luisteren en hebben geduld. Maar we zijn ook duidelijk, bieden structuur en stellen grenzen. We leren je beter met jezelf en anderen om te gaan. Je krijgt ons vertrouwen en blijven altijd in jou geloven, ook als het even wat minder goed gaat. Wat is jouw verhaal?

Een gevoel van veiligheid op school vinden wij belangrijk. We werken hieraan door binnen de hele school aandacht te geven aan positief gedrag. Alle leerlingen en medewerkers van de school doen hieraan mee. Ook betrekken wij jouw ouders/opvoeders actief bij jouw voortgang op onze school. Samen maken we een plan waarin we bepalen wat ieder doet om jouw talenten de ruimte te geven. Met elkaar werken we aan een veilige omgeving, zodat jouw talenten naar boven kunnen komen.

Wil je meer weten? Kijk op www.altrahorizononderwijs.nl.

Dit is waar wij voor staan:

• Kleinschalig
• Goed contact
• Veilig en positief schoolklimaat
• Extra begeleiding

Adres

Altra College
Jupiterstraat 143
1562 WP Krommenie

Open Huis

Do 08-02-2024 – 19.00-21.00 uur

Contact

ac.zaanstreek@altra.nl
075 670 62 61