Compaen VMBO

Cultuur is een bindende factor in ons onderwijs en levert een belangrijke bijdrage aan de persoonlijke ontwikkeling van onze leerlingen.

Je maakt kennis met toneel, dans, beeldende kunst, muziek, film, etc. Ons onderwijs maakt gebruik van kunst en cultuur om geschiedenis levend te maken, wiskunde inzichtelijk te maken en bij biologie de schoonheid van de natuur te tonen.
Wij begeleiden je in het leren leren en in je sociale leven op school zodat je met plezier naar school gaat. Ons schoolgebouw heeft een zorgplein met ruimte voor uiterlijke verzorging, een professionele keuken met lesrestaurant en een werkplaats met apparaten om van alles te ontwerpen en te bouwen.

Op Compaen heb je echt wat te kiezen, zoals extra vakken of extra lesstof binnen een vak. In onze keuzeprojecten leer je door te doen. Denk aan zelfverdediging, honing maken, taart bakken en nog veel meer. Gastdocenten die echte specialisten zijn, bieden je een inkijk in zoveel mogelijk vakken en profielen. In de Theoretische Leerweg heb je vanaf leerjaar 3 keuze uit tien vakken, inclusief tekenen en LO2 (gym). In de beroepsgerichte leerwegen werk je meer met je handen in mooie grote lokalen met de modernste technieken.

 

De extra’s die wij je bieden

Een plusklas bij twijfel tussen havo of Theoretische Leerweg (mavo). De enige Cultuurprofielschool in de regio en de enige school waar je in de Theoretische Leerweg, een beroepsgericht vak kunt volgen: de Gemengde Leerweg. We zijn officieel een Topsportvriendelijke school en een Gezonde School. We hebben drie leerpleinen met onderwijsassistenten voor extra begeleiding bij plannen, organiseren en huiswerk.

Wil je meer weten? Kijk op www.compaenvmbo.nl.

Profielen in bovenbouw:

In de bovenbouw bieden wij aan:

  1. Theoretische leerweg en Gemengde Leerweg
  2. Beroepsgerichte Leerweg
  3. Horeca, bakkerij en recreatie
  4. Zorg en welzijn
  5. Bouwen, wonen en interieur.

Dit is waar wij voor staan:

• Inclusiviteit
• Zelfredzaamheid
• Keuzevrijheid

Adres

Compaen VMBO
Nieuwendamstraat 6
1507 JE Zaandam

Infoavond en Open Huis

Infoavond
​Wo. 29-11-2023 – 19.30-21.00 uur

Open Huis
Wo. 17-01-2024 – 19.00-21.30 uur

Leren met ruimte en houvast

Contact

administratie@compaenvmbo.nl
075 612 63 03

Open Lesmiddag

Wo. 10-01-2024 – 13.30-15.30 uur
Wo. 24-01-2024 – 13.30-15.30 uur