De Faam, school voor praktijkonderwijs

Zoek je een school waar je je snel thuis voelt? Kom naar De Faam! In ons open, lichte gebouw is de sfeer heel goed. We zijn maar met 180 leerlingen. Dus iedereen kent elkaar. In de les kijken we naar wat jij kunt en wilt. Wil je een vak graag leren uit een boek? Dat kan. Of ga je liever aan de slag met een project? Ook dat mag. In de lessen kun je ook werken op een iPad. Je leert dus op de manier die het beste bij jou past.

Al vanaf de brugklas krijg je alle praktijkvakken. Zo ontdek je wat je allemaal kunt doen als je klaar bent op onze school. Je krijgt je eigen, vaste klas. Heb je praktijkles, dan is de klas kleiner. Je bent dan met ongeveer 10 leerlingen. Op die manier krijg je altijd hulp van de docent. Ben je goed in een vak? Dan krijg je daar een bewijs van. Daarmee kun je in de bovenbouw je praktijkschooldiploma halen. Je krijgt ook je eigen coach en je loopt veel stage. Op De Faam ontdek wie je bent en wat je graag wilt. Op naar een toekomst die werkt!

De extra’s die wij je bieden

Onder andere Pro-VMBO in samenwerking met Pascal- Zuid en daarna mogelijk doorstromen naar het vmbo, de trajectgroep eXtra waarmee je meer begeleiding krijgt als je dat nodig hebt, leren met Ipads, Pro-ROC op het ROC in Amsterdam en Boris-trajecten waarbij je een paar dagen per week op school bent en een paar dagen bij een bedrijf en ondersteuning in je baan tot twee jaar nadat je klaar bent op De Faam.

Wil je meer weten? Kijk op www.defaam.org.

Dit is waar wij voor staan:

• Betrokkenheid
• Veiligheid
• Vertrouwen

Adres

De Faam
Blooksven 21
1504 AN Zaandam

Open huis en lesmiddagen

Helaas zijn alle fysieke momenten van het open huis en de lesmiddagen in de Zaanstreek geannuleerd. Scholen organiseren mogelijk wel online evenementen. Kijk op de website van de VO-school zelf voor meer informatie.

Er is een uitzondering gemaakt voor de scholen voor praktijkonderwijs De Faam en Praktijkschool De Brug. Zij mogen eventueel wel leerlingen en een ouder/verzorger ontvangen. Bekijk vooral ook hun websites voor informatie!

De Faam werkt!

Contact

info@defaam.org
075-6312676