Het Blaise Pascal College

Er is best een groot verschil tussen de basisschool en het voortgezet onderwijs, maar wij zorgen ervoor dat jij je snel thuis voelt bij ons. Wij zijn de kleinste havo/vwo-school in de omgeving dus iedereen kent elkaar. We beginnen in de eerste met een introductieweek. In die week leer je, samen met je mentor en leerlingen uit de bovenbouw, elkaar en de school kennen. Je ontdekt hoe je het schoolwerk aanpakt en je volgt studiedagen. Bij ons kun je op het vwo kiezen voor tweetalig onderwijs (TTO). Je krijgt dan veel lessen in het Engels. Studies op de hogeschool en universiteit zijn vaak in het Engels, dus TTO komt dan goed van pas! We vinden het belangrijk dat je een goed beeld van de wereld ontwikkelt. Daarom zijn we een Global Citizen School. Dat merk je aan allerlei dingen. Zo ga je in de eerste klas al op excursie naar Londen en werk je samen met leerlingen uit Brussel. Maar ook leer je, samen met leerlingen uit het buitenland, onderzoek doen. Op het vwo volg je dit internationale programma sowieso en op de havo kun je daarvoor kiezen. Op het Blaise kies je een deel van je lesprogramma op basis van je eigen interesses: extra talen, sport, kunst of science. In de bovenbouw kun je je specialiseren in ondernemen bij onze Vecon Business School of in sport bij het vak BSM. Je kunt ook een internationaal erkend (taal)diploma halen, zoals Cambridge Engels, Delf Frans en Goethe Duits. Kortom, bij ons kan heel veel!

De extra’s die wij je bieden

Officieel Tweetalig Onderwijs-Engels, Vecon Business School (havo), ICT, extra vakken zoals Bewegen, Sport & Maatschappij (BSM), koken, bootcamp, muziek, schilderen en graffiti), schoolconcert en toneelgroep een nieuw eigen sportveld, reizen en uitwisselingen naar het buitenland.

Wil je meer weten? Kijk op www.blaisepascalcollege.nl.

Dit is waar wij voor staan:

• Fijne sfeer
• Persoonlijke aandacht
• Bijzondere excursies
• Hoge slagings-percentages

Adres

Het Blaise Pascal College
Pascalstraat 4
1503 DA Zaandam

Open huis en lesmiddagen

Helaas zijn alle fysieke momenten van het open huis en de lesmiddagen in de Zaanstreek geannuleerd. Scholen organiseren mogelijk wel online evenementen. Kijk op de website van de VO-school zelf voor meer informatie.

Verleg je grenzen

Contact

info@pascalcollege.org
075 – 616 73 55