Het Blaise Pascal College

Het Blaise Pascal College is een gezellige school. Iedereen kent elkaar, omdat we een kleine havo/vwo-school zijn, en omdat ons team bestaat uit betrokken docenten die niemand over het hoofd zien. Dus ook jou niet. Hierdoor zul je je als nieuwe leerling snel thuis voelen. Je mag en kan bij ons op school jezelf zijn: gelijkwaardigheid is ons uitgangspunt. We zijn ook actief. We organiseren van alles: van een introductieweek tot studiedagen om te leren plannen en te leren leren. En van schoolconcerten tot toneel, sportdagen, excursies en reisjes naar het buitenland. Omdat we het belangrijk vinden dat jij als wereldburger een goed beeld van de wereld ontwikkelt, zijn wij ook een Global Citizen School. Dit houdt in dat je voor projecten gaat samenwerken met leerlingen uit het buitenland.

De extra’s die wij je bieden

Talentontwikkeling, doen wat je leuk vindt en jou uitdagen om het beste uit jezelf te halen, dat is ook waar wij ons hard voor maken. Daarom kies je een deel van je lesprogramma op basis van je eigen interesses. Zo kun je je specialiseren in science, ICT of in business en is het mogelijk examen te doen in bewegingsonderwijs en in verschillende kunstvakken. Ook zijn er extra modules zoals muziek, schilderen, beeldhouwen of American Sports, én kan je bij ons internationaal erkende taaldiploma’s halen, zoals Cambridge Engels, Delf Frans en Goethe Duits. Zit je op het vwo en heb je interesse in Tweetalig Onderwijs? Ook dat kan. Sommige vakken krijg je dan in het Engels wat voor een vervolgstudie een groot pluspunt is.

Last but not least, en wellicht moet je even slikken als je het volgende leest, maar onze school is telefoonvrij, nou ja, in de lokalen en de gangen dan. Dat wij hiervoor gekozen hebben, is niet omdat we tegen mobieltjes zijn, maar omdat we denken dat er veel winst valt te behalen, als je in de klas niet wordt afgeleid door dit altijd om aandacht vragende apparaat. Natuurlijk zorgen we wel voor een iPad, zodat jij en de docent gebruik kunnen maken van onderwijs apps.

Wil je meer weten? Kijk op www.blaisepascalcollege.nl.

Dit is waar wij voor staan:

• Sfeervol
• Betrokken
• Veilig
• Actief en uitdagend

Adres

Het Blaise Pascal College
Pascalstraat 4
1503 DA Zaandam

Infoavond en Open Huis

Infoavond
​Di. 21-11-2023 – 19.30-21.00 uur
Open Huis
Za. 13-01-2024 – 10.00-13.00 uur

Actief en sfeervol

Contact

Open Lesmiddag

Wo. 10-01-2024 – 13.30-15.30 uur
Wo. 24-01-2024 – 13.30-15.30 uur ​