Pascal Zuid

Kom op Pascal Zuid ontdekken waar je goed in bent!
Op onze school met 600 leerlingen kent iedereen elkaar en dat zorgt voor een prettige sfeer. Door te leren, te ontdekken en te doen, krijg je zicht op je talent. Bij ons leer je niet alleen binnen de school, maar zeker ook daarbuiten. Je doet mee aan excursies, activiteiten, theater- en museumbezoeken. Heb je interesse in kunst, sport, zorg of techniek? Dan is Pascal Zuid de juiste keuze. Wij bieden een havo-kansklas in leerjaar 1. Hier krijg je les op havoniveau en volg je lessen op Pascal Zuid en op het Blaise Pascal College (havo/vwo). Vanuit de havo-kansklas en onze mavo (TL) kan je doorstromen naar havo. Op Pascal Zuid kijken we goed of het advies dat je gekregen hebt ook echt bij je past. Je hebt bij ons de mogelijkheid om dat in de onderbouw te ontdekken. Dit doen we door theorie- en praktijkvakken met elkaar af te wisselen. Ook werken we met projecten waarin verschillende vakken met elkaar worden verbonden. In de derde klas kies je dan je definitieve niveau waarin je examen doet. Pascal Zuid heeft zeer goede examenresultaten en is een school waar je met plezier naartoe gaat.

De extra’s die wij je bieden

Veel keuze in het vmbo-programma Allround, bijvoorbeeld Robotica, techniek, zorg en welzijn, uiterlijke verzorging, horeca, sport, ICT, multi-media en ondernemen. Er is dus volop keus! We bieden veel activiteiten rondom lezen; we hebben zelfs een Bieb op school! Wij zijn een topsportvriendelijke school, bieden taal- en rekenondersteuning en een breed aanbod kunstvakken. Voor leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben is er een trajectgroep. In de vaste keuzewerktijd uren is er voor alle leerlingen de mogelijkheid voor extra hulp of vrije keuze in de activiteiten die jou aanspreken.

Wil je meer weten? Kijk op www.pascalzuid.nl.

Profielen in bovenbouw

Dienstverlening en producten.

Dit is waar wij voor staan:

• Kansen bieden
• Talentontwikkeling
• Goede sfeer en veiligheid

Adres

Pascal Zuid
Middelven 2
1504 BZ Zaandam

Open huis en lesmiddagen

Helaas zijn alle fysieke momenten van het open huis en de lesmiddagen in de Zaanstreek geannuleerd. Scholen organiseren mogelijk wel online evenementen. Kijk op de website van de VO-school zelf voor meer informatie.

Leren, ontdekken, doen!

Contact

info@pascalzuid.nl
075 616 79 00