Zaanlands Lyceum

Kies je voor het Zaanlands Lyceum, dan kies je voor sfeer en uitdagend onderwijs op een groene plek in de stad. Voel je welkom op onze superdiverse school. Waar we elkaar niet alleen respecteren, maar ook echt leren kennen. Leerlingen uit verschillende klassen doen veel samen. Ontmoet nieuwe vrienden en werelden bij de buitenschoolse activiteiten van bijvoorbeeld de theatergroep, het debatgenootschap, de schoolkrant, het schrijversgilde, de moestuinclub, de schaakvereniging en de feesten van de ZLV. In ons onderwijs staat kennis centraal. Kennis geeft kracht en opent nieuwe deuren. In onze lessen krijg je een rijk aanbod van kennisvormen. Een uitdagende mix van kennen, kunnen en ervaren. Kennis zorgt ervoor dat je nieuwsgierig wordt en jezelf blijft verwonderen en ontwikkelen. Op het Zaanlands Lyceum mag de ambitie hebben om jezelf uit te dagen en je talenten te laten zien. We streven naar lessen van hoge kwaliteit met ruimte voor ontwikkeling van cognitief, creatief en sportief talent. Met het schooladvies havo of havo/vwo start je in een brugklas. Daar kijken we welke richting het beste bij jou past: havo, atheneum of gymnasium. Heb je een vwo-advies? Dan start je in 1 atheneum of 1 gymnasium en kan je ook voor de bètaplus stroom kiezen.

Je kunt pas goed leren als je weet wat er van je verwacht wordt. Daarom hebben we duidelijke regels die zorgen voor rust en veiligheid. Dat geeft jou alle ruimte om een leuke schooltijd te hebben. Samen leren en presteren in een overzichtelijk gebouw met veel licht, dát is het Zaanlands Lyceum.

De extra’s die wij je bieden

Het vak Physics in de stroom ‘bètaplus’, Fastlane English, TOM (Traject Op Maat), tutor vakhulp, juniormentoren, Zaanlands begeleidingsuren, huiswerkklas, keuzevakken tijdens de Lyceumuren, Trajectgroep voor extra ondersteuning, uitgebreid buitensportveld & atletiekbaan, open studio voor muzikanten, schrijversgilde, moestuinclub, schaakclub, debatgenootschap, theatergroep, leerlingenraad, leerlingenvereniging, begeleiding hoogbegaafden en 10-jarigen, vele excursies en schoolreizen, Begaafdheidsprofielschool, Bètapartnerschool, Olympiadeschool en Topsport-vriendelijke school.

Wil je meer weten? Kijk op www.zaanlands.nl.

Dit is waar wij voor staan:

• Kennis
• Ambitie
• Ontmoeting

Adres

Zaanlands Lyceum
Vincent van Goghweg 42
1506 JD Zaandam

Infoavond en Open Huis

Infoavond
Wo. 29-11-2023 – 19.30-21.00 uur

Open Huis
Za. 27-01-2024 – 10.00-13.00 uur 

Contact

info@zaanlands.nl
075-6170055

Open Lesmiddag

Wo. 10-01-2024 – 13.30-15.30 uur
Wo. 24-01-2024 – 13.30-15.30 uur